Regeringen förordnar Anders Normann till ledamot i KemI:s insynsråd

Vi är glada och stolta att kunna meddela att Svenskt Växtskydds verksamhetsledare Anders Normann har förordnats av regeringen att vara ledamot i Kemikalieinspektionens insynsråd. Förordnandet från och med den 20 april gäller i tre år.

En myndighets insynsråd har inga beslutsbefogenheter, men ska ha insyn i myndighetens verksamhet. Man ska också ge myndighetens generaldirektör råd.

- Jag är självfallet mycket glad att bli invald, säger Anders Normann. Jag ser fram emot uppdraget och att få diskutera myndighetens viktigaste frågor med myndighetens ledning och övriga rådsledamöter. Växtskyddsmedel är ett viktigt ansvarsområde för Kemikalieinspektionen. Därför anser jag att det är angeläget att Svenskt Växtskydd finns representerade i insynsrådet.

Generaldirektören är insynsrådets ordförande och ska hålla rådet informerat om myndighetens verksamhet. Rådets möts fyra gånger per år.

Utöver att Svenskt Växtskydds verksamhetsledare nu ingår i Kemikalieinspektionens insynsråd sitter även föreningens ordförande Carl-Henrik Ljung i myndighetens näringslivsråd.